Open huis op dag van de Duurzaamheid

Anton en Richard Vondeling tonen hun bedrijf tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Eigen foto

Open Huis op Dag van de Duurzaamheid

DWINGELOO – Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op vrijdag 9 oktober doet Vondeling Inspectietechniek & Training in Dwingeloo als Ambassadeur voor de Duurzaamheid van de gemeente Westerveld de deuren open voor een ieder die wil zien hoe een duurzame onderneming eruit kan zien.

Door heel Nederland vinden deze dag, voor het zevende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

Vondeling Inspectietechniek & Training werd een jaar geleden uitgeroepen tot Westervelds Ambassadeur van de Duurzaamheid. Het inspectiebedrijf voor brandveiligheid en milieu  heeft haar door de jury hooggewaardeerde 100-punten-plan met energiebesparende maatregelen inmiddels al aan vele bedrijven mogen doorgeven.

Mede-eigenaar Richard Vondeling: “Onze duurzame bedrijfsvoering is ontstaan bij de blusapparaten die wij leveren, controleren en innemen. Na 20 jaar is de technische levensduur van zo’n apparaat voorbij en wordt het afgekeurd. Wij besloten de ingeleverde en afgekeurde apparaten helemaal uit elkaar te halen, zodat de onderdelen apart gerecycled kunnen worden. Het bluspoeder wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van kunstmest. De verouderde schuimblussers gebruiken we in trainingen. Vervolgens hebben we duurzaamheid in de hele bedrijfsvoering doorgevoerd, van zonnepanelen op het dak, tot het verminderen van het aantal prints. Het 100-puntenplan dat we gemaakt hebben gaat in op zeven onderwerpen met praktische vormen van duurzaamheid die voor iedere bedrijf toe te passen zijn.”

Vrijdag, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, is iedereen, zowel bedrijven als particulieren, van 9.00 uur tot 17.00 uur van harte  welkom een kijkje te nemen op het bedrijf aan de Nijverheidsweg. Richard: ”De Dag van de Duurzaamheid valt toevallig samen met de Brandpreventieweek. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober kunnen mensen ook hun blusapparaat bij ons inleveren ter controle en meteen een kijkje nemen op ons bedrijf. Op zaterdag zijn we van 10.00 tot 12.00 uur geopend.”

– See more at: http://www.dasmooi.nl/nieuws/41068/open-huis-op-dag-van-de-duurzaamheid/#sthash.vrNSpUn3.dpuf

VONDELING Inspectietechniek & Training